Hvad er forskellen på urglas?

Glasset på et armbåndsur har to funktioner:

1. Det er med til at fuldende urets design

2. Det er med til at beskytte urskiven og tage imod slag og stød

Der findes mange variationer af glas til ure, men de kan groft sagt inddeles i tre typer.

Plexiglas/plastik

Glas i plexiglas eller plastik er den klart billigste form for glas til ure.

Det bruges typisk i børneure og nogle typer sportsure. Plexiglas er nemlig i sig selv meget holdbart mht brud.

Omvendt er det ikke særlig modstandsdygtigt overfor ridser under hverdagsbrug, så det bruges primært for at kunne tilbyde ure i den helt billige prisklasse.

Jeg har ingen ure til salg på authentic.dk med plexiglas.

New York Incrediblest

Herreure fra New York Incredibles

Mineralglas

Mineralglas er en stærk type glas, der af og til markedsføres som ridsefri. Helt ridsefri er den dog ikke, men den er stadig over 25 gange stærkere end plastikglastypen. Kommer der en ridse, kan den dog ikke poleres væk.

Der kan være stor forskel på kvaliteten af mineralglas og hvor godt, det kan modstå ridser, og derfor kan både de lidt billigere samt lidt dyrere ure have mineralglas.

Mineralglas er klart den mest udbredte løsning på kvalitetsure - båre ure til mænd og ure til kvinder, og på authentic.dk finder du bl.a. mineralglas i god kvalitet på ure fra Tycho Brahe Watches og Copenhagen Watches.

Mineralglas kan være lidt mere buet i sit design end de andre typer glas, så æstestisk kan det spille en stor rolle i urets design.

Safirglas

Safirglas er klart den stærkeste og mest modstandsdygtige type glas, man kan få. I hårdhed rangerer glasset lige under diamant, og det er meget svært at ridse.

Safirglas er ca. 4 gange hårdere end mineralglas, og derfor er det også dyrere at fremstille, og det fremstilles af syntetisk safir - også kaldet aluminiumoxid.

Der kan være en del genskin i safirglasset, hvorfor det ofte har fået en anti-reflekterende behandling så det fremstår superflot og uden genskin.

På authentic.dk finder du det stærke safirglas hos adskillige mærker, fx. LLARSEN, ure fra Norlite, Borgvardt samt de flotte ure i træ fra Vejrhøj

Hvad er forskellen på urglas?
}