Hvordan skifter jeg urrem?

Hvordan skifter man urrem?

Jeg får ofte spørgsmålet - Hvordan skifter man urrem?

Derfor har jeg lavet en video- og billedguide.

Både ure til kvinder og ure til mænd fås med mange forskellige remme, og hvis man har lidt tålmodighed og fingersnilde, kan man sagtens skifte sin rem selv, så ens yndlingsur kan bæres både som festur og dress ur.

Er du på jagt efter en ny rem?
Køb en dansk designet natorem i perlon (meget slidstærkt nylon) på natorem.dk.. Høj kvalitet og produceret i EU.

Indhold

  • Video: Sådan skifter du du din urrem
  • Video: Sådan monterer du en nato-rem

Video: Sådan skifter du remmen på dit ur

Jeg har lavet en video, der på to minutter viser processen. Hvis du hellere vil læse dig frem til det, så er der en guide i tekst og billeder nederst på siden.

 

Video: Sådan monterer du en nato-rem

Jeg har lavet en video, der på 1 minut viser, hvordan du monterer en natorem. Det er meget let og kræver intet værktøj. Psst... har du set de lækre natoremme hos natorem.dk?

 

På authentic.dk kan du både finder herreure med læderrem, dameure med læderrem, herreure med stållænke og dameure med stållænke - kort sagt er der næsten med garanti et ur i din smag :-)

Hvordan skifter man urrem - en billedguide

Mathias og Max på detalmeneur.dk har lavet en ganske fin og enkel guide til, hvordan du skifte remmen på dit ur, og jeg har fået lov at låne deres billeder.

Step 1 - afmonter den gamle rem/lænke

Hvis du har en stållænke på dit ur, kan det godt betale sig at dele den i to først, for så er det nemmere at arbejde videre med (Step 1A - har du læderrem gå til Step 1B)

Step 1A

På den ene side af spændet kan du med en spids genstand presse fjederen ind og løsne lænken - se de to billeder herunder (på billede to er lænken delt).

Sådan løsner du din stållænke på dit ur

Sådan ser det ud, når stållænken er delt i to

Metallænker har oftest et lille hul, hvor man kan stikke en spids genstand ind og presse pinden, der holder lænken, ud.

Step 1B

Har du en læderrem på dit herreur (eller dameur), vil jeg anbefale, at du finder en tynd, lidt spids men også gerne lidt flad genstand (fx spidsen af en urtekniv).

Du skal have dit værktøj/kniv ind mellem remmen og hornene, som det stykke af urkassen kaldes, der holder remmen på plads.

Nu kan du forsigtigt få trykket pinden og dens fjeder ind, ved at presse fjederen ind mod midten af remmen, og med lidt held så hopper den ud af hullet, og så er pinden fri.

Se billedet herunder (stållænke-eksempel).

Stållænke afmonteres

Step 2 - Monter den nye rem

Din nye rem sættes på 'pindene', så er du klar til at montere remmen på hornene igen.

Det gøres lettest ved at føre den ene ende af pinden ind i det ene hul, og så bruger du dit værktøj/kniv til at presse fjederen i den anden ende tilbage, så du kan få den ind i det andet hul.

Montering af urrem

Det er vigtigt, at du hører en kliklyd, der indikerer, at pinden er i hul.

Nu er din nye rem monteret - og guiden virker både på ure til mænd og ure til kvinder :-)

Tilbage til blog