AWAKE Watches

Hvorfor står armbåndsure på 10:10?

Måske har du ikke tænkt over det, men i annoncer for armbåndsure - både herreure og dameure - der står klokken ofte til ti minutter over ti.

Der er mange teorier om, hvorfor den står lige præcis sådan.

For at ære John F. Kennedy

Nogen mennesker mener, at det er for at ære John F. Kennedy (eller Abraham Lincoln eller Martin Luther King), at man har sat klokken til 10:10, der skulle være det tidspunkt, hvor de blev dræbt.

John F. Kennedy blev dog dræbt over middag, Abraham Lincoln blev skudt om aftenen og erklæret død næste morgen, og Martin Luther King blev skudt og dræbt mellem kl. 18 og 19, så de teorier holder ikke - omend de er opfindsomme.

For at mindes atombomberne over Hiroshima og Nagasaki

Andre teorier går på, at man mindes de to store atombomber over Hiroshima og Nagasaki under 2. verdenskrig, men bomberne blev kastet henholdsvis kl. 8.15 og 11.02, så de teorier holder heller ikke vand.

Det ville også være mærkeligt, om alverdens reklamer for ure til mænd og ure til kvinder skulle mindes noget så forfærdeligt.

 

Den rigtige forklaring....

... er noget så kedeligt som æstetik!

Når urene står til kl. 10:10, så kan man oftest se logoet, der typisk står på den lige linje mellem 12 og 6, ligesom datofeltet, der ofte er kl. 3, er synligt.

Kl. 10:10 er en symmetrisk visning, der ej heller spærrer for viserne på uret, så man kan se de flest mulige detaljer i både viser og selve urskiven.

Man brugte tidligere kl. 8:20, men kl. 10:10 er nu det mest brugte, da det også symboliserer det positive 'smil' fremfor den 'sure mund', som kl. 8.20 kan tolkes som.

Om du er til symmetri eller bare godt kan li' dit armbåndsur ser godt ud både i reklamen og på dit håndled, så har authentic.dk et bredt udvalg i både herreure og dameure - og altid gode tilbud på armbåndsure med læderrem.

Tilbage til blog