Ure fra IVER Denmark

IVER Denmark - Kongerne af ure

Det er selvfølgelig skrevet med et glimt i øjet, men når man snakker om IVER Denmark, så kommer man ikke uden om kongerne og deres rolle i historien om IVER Denmark.

Fra cand.scient.pol til cand.esigne.ure

Grundlæggeren af IVER Denmark hedder Kristian og stammer fra Nordjylland. Han flyttede til Århus i forbindelse med statskundskabsstudiet, som han i slutningen af 2017 afsluttede med et speciale om bloddonation.

Specialet tog lidt længere tid end forventet, for indimellem kom Kristians spirende idé om at designe og fremstille sit eget ur.

Gennem en studenterorganisation mødte han Tine, og sammen har de stået for at føre IVER Denmark fra tanke til idé, og efter en succesfuld lancering på Kickstarter, hvor uret blev solgt til 21 forskellige lande, er de nu klar til at udbrede kendskabet.

Kristian og Tine fra IVER Denmark

 

Ure i kvalitet fra øverste hylde

'Jeg har altid vidst, hvordan jeg synes det perfekte ur skulle se ud og føles, men jeg har aldrig kunne finde det, så jeg valgte simpelthen at designe det selv', fortæller Kristian.

Uret er designet helt fra bunden, og Kristian viser flere imponerende håndtegnede skitser frem, som viser den lange vej fra idé til færdigt produkt.

'Uret koster 3-400 kroner mere end umiddelbart sammenlignelige modeller fra andre mærker, men uret er mit design fra inderst til yderst, og det var vigtigt for mig, at kvaliteten blev den bedst mulige - og derfor koster uret også lidt mere', fortsætter Kristian.

Man er ikke i tvivl, når man ser og mærker urene. Urkassen på 39 mm i bredden fungerer både som herreur og dameur, og selvfølgelig får du også ridsefast safirglas.
Læderremmen er her, hvor uret virkelig skiller sig ud, for Kristian samarbejder med en af de førende systuer i Europa, der også syr lædervarer til dyre designermærker inden for tasker og møbler, og læderet er ganske enkelt imponerende lækkert.

Samtidig får du et schweizisk quartz-urværk fra Ronda, en lækker urkasse og generelt en ypperlig oplevelse af kvalitet hele vejen rundt.

IVER Denmark - Harald Blåtand

Kongerne af ure

Alle modellerne fra IVER Denmark er navngivet efter de danske konger.

'Vi vil gerne signalere danske design, og vi synes ikke, at det bliver mere dansk end de danske kongenavne. Derfor er de opkaldt efter dem', beretter Kristian.

Indtil videre har Gorm den Gamle, Harald Blåtand og Svend Tveskæg lagt navn til de første 3 modeller, og der er detaljer i urene, man først lægger mærke til, når man nærstuderer urene.

Fx symboliserer spidsen af den røde sekundviser på Harald Blåtand det blodige sværd, der dræbte ham. Ligeledes er den rosaguld belægning på Svend Tveskæg-urene et symbol på de mange rigdomme, som Svend Tveskæg erobrerede.

Om næste model bliver Knud den Store må tiden vise - men indtil da kan du købe alle tre 'konger' på authentic.dk, og du skylder dig selv at opleve dem 'live', for kvalitet og design er simpelthen uovertruffen.

Se alle ure fra IVER Denmark

Tilbage til blog